Hz. Peygamber (sas) ve Güven Toplumu | Edirne Selimiye Camii
Muhammed Emin Yıldırım Hocamız 2 Nisan Pazar günü Edirne’de Genç STK’lar Platformu tarafından düzenlenen programa katıldı.
Edirne Selimiye Camii’nde düzenlenen programda konuşan Muhammed Emin Yıldırım Hocamız, “Hz. Peygamber (sas) ve Güven Toplumu” konusunu anlattı.
Müslümanların en önemli özelliğinin güven olduğunu söyleyen Hocamız, “Mümin olmak güvenmek ve güvenilmek demektir. Eğer bugün durum böyle değilse bu bizim zafiyetimizdir.” dedi.
250 senedir dünyanın bir güven bunalımında olduğunu belirten Hocamız, bunun nedeninin insanlığın güven sebebi olan Müslümanların istenilen oradan bu güveni tesis edememeleri olduğunu söyledi ve şunları aktardı: “Mümin güvenilecek adam aramaz, güvenilecek adam olur. Bizler, güvenilecek adam aramak yerine güvenilecek adam olma ızdırabını duymalıyız.
Mümin olduğumuzu iddia ediyorsak güvenmemiz gerektiğini söyleyen Muhammed Emin Yıldırım Hocamız, “Eğer Mümin isek Allaha güveneceğiz, aziz kitabımız Kur’an’a güveneceğiz, bu aziz kitabı bize ulaştıran Hz. Peygamber’e (sas) güveneceğiz, hayatlarıyla İslami yaşantının örneğini ortaya koyan sahabe nesline güveneceğiz ve birbirimize güveneceğiz.” dedi.
Hocamız günümüz Müslümanlarının 3 temel zafiyeti olduğunu belirtti.
1- İman zafiyeti
2- Güven bunalımı
3- Muhabbet eksikliği
Muhammed Emin Yıldırım Hocamız, Kur’an’ın büyük bir bölümünde Benî İsrailden bahsedildiğini söyleyerek Benî İsrail’in adeta ocağını batıran üç temel vasıflarını dinleyicilerle paylaştı.
1- Allah’a güvenmediler.
2- Gönderilen vahiye, kitaba güvenmediler.
3- Gönderilen peygamberlerine güvenmediler.
Benî İsrail’in perişan eden bu 3 temel vasfı sayan Muhammed Emin Yıldırım Hocamız, bu hataları bir onların hayatlarından, bir de bu çağda bizlerin hayatlarından örneklendirerek aynı hataları nasıl tekrarladığımızı çarpıcı bir şekilde gözler önüne serdi.
Muhammed Emin Yıldırım Hocamız, hayatında güveni tesis eden bir Müminin elde edeceklerini 5 maddede sıraladı ve sözlerini Selimiye Camii’nde yapmış olduğu dua ile nihayete erdirdi.
1- Allah’a güven duyan, âleme güven verir.
2- Kitab’a güven duyan, dertlerine dermanı orada arar.
3- Peygamber’e güven duyan, bahanelere kapıyı kapatır.
4- Sahâbe’ye güven duyan, başka kapılarda örnek ve model aramayı bırakır.
5- Birbirlerine güven duyan, muhabbet meltemini hoş bir seda ile hayata taşır.
(718)